La Núria Calvet Ruiz va néixer el 5 de març de 1984 a Girona.

Va créixer, viure i formar-se a Torroella de Montgrí, poble de la comarca del Baix Empordà.

Va fer costura, natació, tennis i teatre com a activitats extraescolars.

Va fer el Batxillerat de Ciències.

Els seus primers contractes laborals van ser com a dependenta de botigues de roba i cambrera en bars i restaurants del poble i de Begur.

Tenia una Honda PX de color vermell.

L’any 2002 se’n va anar a Barcelona perquè volia ser actriu.

Allà va pujar al Metro per primera vegada:

Va fer parada en diferents pisos i escoles de teatre,

Va conèixer gent d’arreu del món,

Va treballar quatre anys al Teatre Lliure de Barcelona,

Es va graduar en Art Dramàtic al Col-legi del Teatre,

Va lluitar per la seva passió,

Va fer de lesbiana, de vedette, d’Helena a Somni d’una nit d’estiu i altres personatges a la televisió, el cine i el teatre.

Se seguia guanyant la vida treballant de cambrera o cap de sala.

Es va perdre i es va trobar.

I va descobrir la seva altra passió: la gastronomia i la restauració.

Va decidir fer, del que fins ara havia sigut només la seva feina, el seu ofici.

Va lluitar per la seva altra passió.

Es va enamorar.

El curs 2012 / 2013 va viure, estudiar i treballar a Londres.

Va tornar a casa.

Va fer un postgrau en Gestió de Restauració i Hostaleria a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.

Mentrestant, treballava en restaurants de l’Empordà.

A finals del 2014 crea, amb en Dídac Pelliser, Freecandó.

Ara, la Núria continua lluitant de la manera, en el lloc i envoltada del que la fa feliç.


El Dídac Pelliser Miret és fill de la Barcelona de finals dels anys 70.

Era adolescent quan va descobrir la seva passió pel menjar de la mà del seu avi patern, un enamorat de la bona taula i de la conversa.

Va ser ell qui li va obrir els sentits a la gastronomia sortint a menjar als chiringuitos de la Barceloneta, a Casa Leopoldo, a l’Horta del Maresme...

A principis dels anys 90 va decidir canalitzar la seva passió per la cuina i posar-se a estudiar per transformar-ho en un estil de vida.

Però, com que era massa jove, es va haver d’esperar un parell d’anys per poder cursar els estudis.

Ho va aprofitar per fer un Cicle Formatiu d’Administratiu i així arrodonir coneixements.

Per fi va arribar el moment d’entrar a la cuina de l’escola I.E.S Bisbe Sivilla on va cursar el Grau Mitjà d’Hostaleria.

Un cop format com a cuiner, en Dídac va treballar en diferents restaurants i hotels fins a assolir un primer objectiu: Dirigir la cuina de l’Antic Casino de Granollers amb dos amics més.

Durant aquets anys descobreix l’altra gran passió de la seva vida: l’art i la cultura.

Així que, acabada la seva etapa a Granollers, decideix tornar a Barcelona i muntar una associació cultural al bell mig del barri de Gràcia.

Dit i fet: neix La Felpa, un espai on s’hi barrejaven la gastronomia, la música, la literatura, les arts plàstiques, les arts escèniques i la divulgació cultural en general.

És en aquesta etapa que en Dídac forma part, també, del col·lectiu Dubcelona dedicat a l’organització i desenvolupament de festes relacionades amb la música electrònica tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

I tot això ho combina organitzant càterings --en indrets insòlits!—per a agències de publicitat i de moda.

Quan tots aquests projectes ja van anar tenint vida pròpia, el Dídac fa un pas més i participa en la direcció i la gestió de diversos restaurants i bars:

La Pubilla de Gràcia, La Cantina de Palo Alto, El Parlament de Sant Feliu, el Càtering de la Lola i La Ramona al Raval.

És a finals del 2014 quan neix Freecandó: projecte creat amb la Núria Calvet.

A Freecandó posen en pràctica tot allò après i viscut des d’un indret on la bellesa de les coses és en cada racó: l’Empordà.